Nieuwsoverzicht

10 december 2019

Zij wonnen de Haarlemmermeerse Mensenrechtenprijs

Recht op privacy, dat is het thema de van allereerste editie van de Haarlemmermeerse Mensenrechtenprijs voor scholieren. Een superactueel onderwerp in deze tijd waarin we steeds meer informatie over onszelf delen via internet en sociale media.
10 december 2019

‘Hier gaat echt iets gebeuren’

Maandag stonden er op het KomEtenPlein een paar foodtrucks, met hapjes en drankjes. Wethouder Jurgen Nobel opende de borrel die werd georganiseerd om te markeren dat er in Hyde Park echt iets staat te gebeuren.
10 december 2019

Werk aan de bussluizen

Komende nacht wordt er op twee plekken in Hoofddorp gewerkt aan de bussluizen. Eerst is de bussluis op de Waddenweg aan de beurt, daarna degene aan de Henri Didonweg. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd om de overlast voor het doorgaande autoverkeer en de bussen te beperken.
de fruitbomen worden geplant
9 december 2019

Haarlemmermeer bijna 50 fruitbomen rijker

De afgelopen weken zijn er in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer op diverse plekken in de gemeente bijna 50 fruitbomen aangeplant. De fruitbomen-actie past perfect in de campagne "Biodiversiteit, help jij een handje?" van Groen Haarlemmermeer.
9 december 2019

Burgemeester Schuurmans blij met lachgasverbod

Het aantal ernstige gezondheidsincidenten als gevolg van het recreatief gebruik van lachgas neemt toe. Ook is er steeds meer overlast door de overal rondslingerende lachgaspatronen. Reden voor het kabinet om recreatief gebruik van lachgas te verbieden.
6 december 2019

Online-buddy helpt kind bij scheiding

Renée (22) is buddy voor kinderen van gescheiden ouders. “Ik luister naar hun verhaal. Voelen dat iemand je begrijpt, is zó belangrijk! Mijn ouders zijn ook gescheiden.
Een verhalenpaal bij Stompetoren.
5 december 2019

Vijf nieuwe verhalenpalen

Het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ bestaat sinds 2015. Haarlemmermeermuseum De Cruquius nam het initiatief voor de erfgoedmarkeringen en -routes. Op 15 locaties verrezen zogenoemde Verhalenpalen als schakels aan een ketting.
Lekker aan het werk in je eigen huis dankzij de starterslening
4 december 2019

‘Starterslening is voor mij een uitkomst’

Ze was er al een tijdje aan toe: een eigen woning. Galicia de Heus (28) is dan ook dolblij dat het nu bíjna zo ver is dat ze kan verhuizen. Met behulp van een starterslening kon zij een appartement kopen in Nieuw-Vennep. Op 1 november kreeg zij de sleutels.
Een veld vol zonnepanelen
4 december 2019

Waar passen hier zonneakkers?

Rond de Zwanenburg- en de Polderbaan, ten noordoosten van Hoofddorp. Of langs de rijkswegen en spoorlijnen in de hele gemeente. Dat zijn de locaties waar grote zonneakkers kunnen komen, vinden het college en de gemeenteraad van Haarlemmermeer.
Bussluis Waddenweg
3 december 2019

Vernieuwingen openbare ruimte

Schoon, heel en veilig. Groen, goed onderhouden en voor iedereen toegankelijk. Dat zijn de voorwaarden waaraan de openbare ruimte in Haarlemmermeer moet voldoen.

Pagina's