Nieuws

Marjolein Steffens-van der Water
donderdag 06-09-2018

‘De belevingswaarde van openbaar groen is groot’

Haarlemmermeer fuseert 1 januari 2019 met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De acht wethouders en twee burgemeesters vertellen in de serie ‘Mijn Haarlemmermeer’ over een bijzondere plek in de nieuwe gemeente die het bezoeken waard is. Wethouder Marjolein Steffens -van de Water (Participatie, Jeugd,...
Verkiezingen 21 november
vrijdag 31-08-2018

Nieuwe lokale partij doet mee aan verkiezingen

Aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 november van de nieuw te vormen gemeente Haarlemmermeer (met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude erbij) doen zes lokale partijen mee. Eén daarvan is nieuw: GEZOND Haarlemmermeer.
Bob Graal
donderdag 09-08-2018

Ringvaart is geen scheidslijn, maar juist verbinding

Op een zonnige weekenddag treffen voorbijgangers hem precies zo aan: zittend op de blauwe klapstoel, actieve vishouding en de hengel in de hand. Alleen dat nette pak heeft hij dan natuurlijk niet aan. Wethouder Bob Graal (Financiën, Handhaving en Milieu- en Energiebeleid) van Haarlemmerliede en...
Fietsbrug tussen Zwanenburg en Halfweg
woensdag 01-08-2018

Informatiemarkt nieuwe gemeente 22 september

Voor de mensen uit Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam, Halfweg, Penningsveer en het buitengebied is er zaterdag 22 september een informatiemarkt in Spaarndam over de samenvoeging van de twee gemeenten.
gemeenteraadsverkiezingen 21 november 2018
vrijdag 20-07-2018

Lokale partijen kunnen zich registreren voor verkiezingen

Lokale politieke partijen die willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018, moeten zich voor 27 augustus (opnieuw) laten registreren.
Burgemeester Heiliegers bij Houtrakkerbeemden
woensdag 11-07-2018

'Belang van groen is hier nadrukkelijk voelbaar'

Regelmatig wandelt burgemeester Pieter Heiliegers met zijn vrouw José door het drassige gebied van de Houtrakkerbeemden. Meer dan eens ziet hij buizerds een duikvlucht maken naar Noorse woelmuizen laag bij de grond. De burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude vertelt over zijn favoriete plek.
gemeentewapens Haarlemmerliede en Haarlemmermeer
woensdag 11-07-2018

Nieuw gemeentewapen

Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl én een nieuw gemeentewapen. De gemeenteraden van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Haarlemmermeer hebben op respectievelijk 3 en 5 juli ingestemd met het voorstel voor dat nieuwe wapen.
De nieuwe gemeente Haarlemmermeer
dinsdag 10-07-2018

Besluit Eerste Kamer fusie

De laatste stap in de besluitvorming over de samenvoeging van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer is genomen: de Eerste Kamer stemde dinsdag 10 juli voor de fusie van de twee gemeenten.
Raymond van Haeften bij Sugar City
donderdag 28-06-2018

‘Silo’s zijn landmark vanuit de lucht’

Tot begin jaren negentig lag er nog suiker opgeslagen in de silo’s van de vroegere suikerfabriek. De gedaanteverwisseling van Sugar City en het gebied eromheen maakt dit voor wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude een speciale plek.
Cover herdenkingsboek
donderdag 21-06-2018

Herdenkingsboek bestellen kan nu

Historicus Frank van de Poll stelt een herdenkingsboek samen: Haarlemmerliede en Spaarnwoude - Van veenwildernis tot wonen in het groen. Hij doet dat samen met Historisch Halfweg, de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de Historische Werkgroep Spaarndam. Bij intekening vóór 1 oktober...