Nieuws

Burgemeester Heiliegers bij Houtrakkerbeemden
woensdag 11-07-2018

'Belang van groen is hier nadrukkelijk voelbaar'

Regelmatig wandelt burgemeester Pieter Heiliegers met zijn vrouw José door het drassige gebied van de Houtrakkerbeemden. Meer dan eens ziet hij buizerds een duikvlucht maken naar Noorse woelmuizen laag bij de grond. De burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude vertelt over zijn favoriete plek.
gemeentewapens Haarlemmerliede en Haarlemmermeer
woensdag 11-07-2018

Nieuw gemeentewapen

Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl én een nieuw gemeentewapen. De gemeenteraden van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Haarlemmermeer hebben op respectievelijk 3 en 5 juli ingestemd met het voorstel voor dat nieuwe wapen.
De nieuwe gemeente Haarlemmermeer
dinsdag 10-07-2018

Besluit Eerste Kamer fusie

De laatste stap in de besluitvorming over de samenvoeging van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer is genomen: de Eerste Kamer stemde dinsdag 10 juli voor de fusie van de twee gemeenten.
Raymond van Haeften bij Sugar City
donderdag 28-06-2018

‘Silo’s zijn landmark vanuit de lucht’

Tot begin jaren negentig lag er nog suiker opgeslagen in de silo’s van de vroegere suikerfabriek. De gedaanteverwisseling van Sugar City en het gebied eromheen maakt dit voor wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude een speciale plek.
Cover herdenkingsboek
donderdag 21-06-2018

Herdenkingsboek bestellen kan nu

Historicus Frank van de Poll stelt een herdenkingsboek samen: Haarlemmerliede en Spaarnwoude - Van veenwildernis tot wonen in het groen. Hij doet dat samen met Historisch Halfweg, de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de Historische Werkgroep Spaarndam. Bij intekening vóór 1 oktober...
wethouder Adam Elzakalai
woensdag 20-06-2018

'Contrast op deze plek typeert Haarlemmermeer'

De acht wethouders en twee burgemeesters vertellen in de serie ‘Mijn Haarlemmermeer’ over een plek in de nieuwe gemeente die voor hen bijzonder en het bezoeken waard is. Wethouder Adam Elzakalai over de plek 'met twee gezichten'...
De nieuwe gemeente Haarlemmermeer
woensdag 20-06-2018

Eerste Kamer besluit op 10 juli over fusie

Na het besluit van de Tweede Kamer over de samenvoeging van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer in april van dit jaar, is het nu de beurt aan de Eerste Kamer.
Luchtfoto van Spaarndam
dinsdag 24-04-2018

Tweede Kamer stemt voor samenvoeging

Dinsdag 24 april stemde de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel voor de samenvoeging van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer.
Onno Hoes en Pieter Heiliegers
woensdag 18-04-2018

Tweede Kamer steunt samenvoeging

De Tweede Kamer debatteerde woensdag 18 april over de wet over de samenvoeging van de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De coalitie heeft een motie ingediend om de provincie te verzoeken na de herindeling met partijen te onderzoeken of er een grenscorrectie met betrekking...
burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer
woensdag 14-02-2018

Vraag het de burgemeester

Elke week beantwoordt burgemeester Onno Hoes in zijn column een vraag. Woensdag 7 februari was de vraag: "U heeft samen met uw collega-burgemeester een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Waarom?"...