Vier burgemeesters openen servicecentrum

Publicatiedatum: 
maandag 08-01-2018
De opening van het gemeentelijke servicecentrum in Halfweg is een mijlpaal in de voorbereiding van de fusie. Bewoners en ondernemers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude én van Haarlemmermeer kunnen voor het eerst op dezelfde plaats terecht voor contact met de gemeente. Om die reden onthullen maar liefst vier burgemeesters op 8 januari 2018 de nieuwe balies van het gezamenlijke servicecentrum.

Burgemeester Pieter Heiliegers en kinderburgemeester Nikki Koot doen dat namens Haarlemmerliede. Burgemeester Onno Hoes en kinderburgemeester Merel Breur zijn er namens Haarlemmermeer. Al een kleine week eerder, op dinsdag 2 januari 2018, kunnen inwoners en ondernemers van beide gemeenten terecht in het servicecentrum. Bij de feestelijke opening op maandagavond 8 januari zijn zij natuurlijk ook van harte welkom.
 

Burgerzaken en ondernemersplein

Er zijn drie balies in het gemeentehuis aan de Haarlemmerstraatweg 51 en een receptie. De balies zijn vooral bedoeld voor burgerzaken, maar kunnen ook gebruikt worden als mensen een vergunning willen aanvragen. Voor Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn alle gemeentelijke diensten daar beschikbaar, Haarlemmermeerders kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld een reisdocument of rijbewijs, een uittreksel of een verklaring of de aangifte van een verhuizing of geboorte. Voor het melden van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of echtscheiding en voor complexe zaken van burgerzaken moeten Haarlemmermeerders in het raadhuis in Hoofddorp zijn. Bij het servicecentrum in Halfweg kunnen inwoners en ondernemers ook terecht voor het Ondernemersplein en informatie over vergunningen.
 

Openingstijden

Wie een paspoort of rijbewijs wil aanvragen of ophalen, of voor andere diensten van burgerzaken komt, is welkom op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur zonder en met afspraak en op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur op afspraak. De openingstijden voor vergunningen en het Ondernemersplein zijn, op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.
 

Handhavers en gebiedsmanagement

Behalve medewerkers van burgerzaken, Ondernemersplein en vergunningen, zijn vanaf januari ook andere medewerkers van Haarlemmermeer in het gemeentehuis in Halfweg te vinden. De gemeentelijke handhavers, gebiedsmanagers en medewerkers van gebiedsbeheer van gebied Noord hebben hier hun thuisbasis. In de loop van het jaar zullen ook wijkagenten hun intrek nemen in het gemeentehuis.
 

Informatiemarkt en nieuwjaarsreceptie

Na afloop van de feestelijke opening op maandagavond 8 januari vindt de nieuwjaarsreceptie van Haarlemmerliede en Spaarnwoude plaats met de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Pieter Heiliegers. De hele avond (19.00-21.30 uur) is er een kleine informatiemarkt over de samenvoeging van de twee gemeenten. Medewerkers van de twee gemeenten zijn aanwezig om meer te vertellen over het centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van Haarlemmermeer, de WMO, gebiedsmanagement en gebiedsbeheer en het werk van de gemeentelijke handhavers.
 
Bij het gemeentehuis in Halfweg is weinig parkeergelegenheid. Het advies aan bezoekers is zo veel mogelijk met openbaar vervoer of fiets te komen. Wie toch met de auto komt, kan gratis parkeren op het terrein van Sugar City Events, Kristalpromenade 7, Halfweg.